Name
Het Groene Hart Lyceum
City
Alphen aan de Rijn
Year
2020
Architect
Architectenbureau AAI
Country
Products
My Colour by Stratobel  

The new Lyceum, along with the previously completed Topmavo building and the new sports building, together form a colourful educational complex – an ambiance created in part by the coloured pointing and the coloured glazing specially created for this project.

Het Groene Hart Lyceum-2

The new school is light, colourful and spacious. The open style lets light in from outdoors on all sides. The variety of Stratobel Colour glazings gives the beautiful complex a unique appearance.

The Lyceum owes its playful and fresh character to all the coloured glazing. Getting the colours just right was quite a challenge. The colour scheme was achieved by applying a combination of Vanceva coloured interlayers to the glass. Some colours absorb so much heat that tempered glass had to be used.

In total, some 350 m² of Stratobel Colour was processed for the Lyceum, some of which was non-transparent. Achieving the exact same shade of colour for both non-transparent and transparent panels presented an additional challenge.

All in all, it took us about two and a half years from engineering to completion. The results are impressive. The town of Alphen aan den Rijn has gained a colourful school campus.

case study image
case study image
case study image
case study image
case study image